going-wild-in-canada-beware-yogi-bear.reismee.nl

Van Lillooet naar Kamloops, en door naar Revelstoke.....

Van Lillooet naar Kamloops, en door naar Revelstoke.....

Vanochtend vroeg regende het hier zowaar! Maar t is helemaal niet koud! Vroeg weer op pad gegaan. We gaan richting Kamloops over de TC 1 (Trans Canadian Highway 1).

Onderweg vele mooie uitzichten, bergwanden en -meren gezien.....1 ding is zeker! Na deze reis kunnen we voorlopig eventjes geen bos meer zien!

Op weg naar onze eerste stop zagen we hoog in een dode boom een visarend zitten....zagen....voor je het weet ben je er voorbij, en Stella kon helaas niet stoppen. De eerste tussen-stop zou de Hat Creek Ranch worden bij het plaatsje Cache Creek. Een oude ranch nog met vele attributen uit vervlogen glorie dagen. Nu n toeristische attractie. Het zag er mooi uit. Er was ook n restaurant en n souvenirswinkel met echt mooie spullen. Er stonden wat oude koetsen, n wigwam en een smidse....en een verdwaalde cowboy! Dat we verder wilden langs t paadje, n bruggetje over, mochten we er niet door. Eerst n toegangsbewijs halen! Jammer....want daarachter stond o.a. een oude postkoets! Maar we zijn een beetje klaar met het 'leeg melken' van toeristen, wat ze hier in BC doen. Prijzen voor dit soort dingen, of bijv. voor het walvis kijken, zijn echt schofterig hoog! Dus geen postkoets.... dan maar n kiekje met de telelens, en kijken hoe t uitpakt!

Onze volgende stop, werd er 1 tussen Cache Creek en Sadona, bij Deadman's Junction, een spookstadje! Erg leuk, veel te zien, maar pas op voor ratelslangen in de begroeiing! (.....en voor de nogal opdringerige verkoopster). Na foto's gemaakt te hebben, reden we weer door naar Kamloops.

Onderweg naar Kamloops veranderde de begroeiing, en de bergen. De bomen (veelal hoge Ceders) waren niet meer te vinden, ipv zagen we gras, dorre struikjes en kregen de bergen een rode of gele kleur. Meer veeteelt in dit gebied en ranches met paarden.....ook veel armoede hier.

We hadden in Kamloops op het parkeerterrein van de Wallmart afgesproken. Onderweg al steeds onze vrienden gebeld.....helaas nog steeds geen bereik.....Dus daar stonden we dan op t parkeerterrein.....geen vrienden.....telefoon van hen was nog steeds buiten gebruik. Wachten dan maar! Na een half uur wachten zei Stella; 'Dan gaan we maar, misschien zitten ze wel in de bergen vóór ons, en hebben geen bereik!' Ok, de Tomdom ingesteld op Revelstroke waar we n campground opzoeken voor de avond/nacht. We willen net wegrijden en wie kwamen daar aangetuft....juist! Onze Friese vrienden! Ze waren in Kamloops even lekker gaan shoppen! Hahaha! Lekker dan!

Nu gingen zij de Wallmart nog even in om hun avondeten in te slaan. Wij zouden vooruit rijden en n campground in de buurt van Revelstoke opzoeken.....Wij op weg....het grote parkeerterrein af.....zien we n Pizza-hut! Zegt Stella: 'We kunnen ook NU vast wat eten, hoeven we straks niet nog te koken!' Dat zei ze niet tegen n dove, want I Love Pizza!

Maar toen hadden we na het eten weer n nieuw probleempje! Wij zouden n campground opzoeken.....we gingen eten.....en nu rijden onze vrienden vóór ons! Eerst maar weer tig keer proberen of beide telefoons bereik hebben....en jawel, eindelijk lukte het. Ze reden maar n half uur voor ons bleek! Zij gingen nu de campground zoeken, die hún wat leek, en ons inseinen.....Maar we reden en reden, en reden maar....en maar geen telefoon van hen? Ondertussen zouden we hen toch ingehaald moeten hebben? Ziet Stella ineens, aan de overkant vd 4 baans weg, 1 van onze vrienden staan zwaaien!!! Dus Stella schiet van de rechterbaan met n rotvaart naar de linkerbaan, en kan nog net de bocht voor linksaf nemen.....pppfff Oh my goodness!! Het leek de winkel van Sinkel of Malle Pietje wel die met n rot vaart die bocht nam! Hahaha! Een gerammel en n herrie achterin onze kar! Maar alles was in de kastjes zowaar nog heel! Zelfs de glazen!

Nu zijn we op de campground in Malakwa, zo'n 50 km voor Revelstoke. n Nette campground, tussen de Ceders, met picknick-tafel, water. stroom èn héél veel muggen! Dus t was gelijk DEET smeren!

Nu zeg ik jullie weer welterusten lieve mensen, oogjes dicht en snaveltjes toe, en morgen weer een nieuw verhaal uit 'FabeltjeslandMet vriendelijke groet,

Reacties

Reacties

Bianca

Haha zie het helemaal voor mij;) je schrijft het zo leuk op... succes nog en veel plezier

Lisette

Wat een leuk verhaal weer! Het is net of we erbij zijn! Veel plezier!????

Saskia

Dat was een enerverende dag! Hi hi. Veel plezier!

Mirjam

Grappemaker die Stella, en Renée kan nog altijd schrijfster worden..Prachtig weer.
Ik zou toch andere afspraken gaan maken met de Friesche vriendinnen, misschien vaste stopplekken onderweg? Je kan natuurlijk in dat gebied ook met rooksignalen werken..Of bang dat er indianen op af komen? Of zitten die daar niet..hahaha. xxxxx

sandra

Maak jullie gebeurtenissen bijna zelf mee. Geweldig Renee hoe je de reis weer beschrijft. Maar de mob telefoons is daar dus wel een ernstig probleem met al die bergen.

jannie alders

Wat jullie allemaal meemaken wil ik niet eens aan denken ha ha......Maar het zal het wel waard zyn en alles zo netjes doorgeven aan ons......zelfs de baseball game in Toronto hebben jullie gezien, en ik was helemaal trots op jullie dat je dat bericht naar my stuurde dat jullie de game hadden gezien.....Made my day......alle berichten zyn zo interessant en jullie genieten er maar van.....Ik had gehoord al van Pat dat BC erg duur is, maar de meeste mensen komen in zomertyd dus daar namen ze misschien profit van.....Met de winter and de skiers is het trouwens ook altyd duur daar......Tot wederhoren......... Jannie..

jannie alders

Goed te horen dat alles goed gaat met jullie daar in B.C......Het is erg duur daar maar dat ligt misschien ook aan de tyd van het jaar.....In wintertyd komen de skiers en dan is het ook zo duur, maar dat heb ik gehoord natuurlyk , dus weet niet of dat echt waar is.....Jullie krygen wel heel wat te zien zo en gelukkig maar .....erg verrast dat jullie onze Blue Jays baseball game hebben gezien , dat was voor my een verrassing want ik ben gek van ze en never miss a game.....Old age maybe???????....Tot wederhoren...Jannie

Wilma

Wat leuk en beeldend beschreven, ik geniet mee.
Goede reis en geniet ervan en doe voorzichtig !

Annemarie

Haha leuk zoals je de verhalen verteld en mooie foto's... geniet lekker samen x

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!